Тайландка бе обвинена в незаконно притежание на лъвче,  като видео

...
Тайландка бе обвинена в незаконно притежание на лъвче,  като видео
Коментари Харесай

Разходиха лъв из оживените улици на култов курорт ВИДЕО

Тайландка бе упрекната в нелегално владеене на лъвче,  като видео от разходката на животното, возещо се в първокласен кабриолет  " Бентли ", стана вирусно онлайн.

Полицията подреди следствие, откакто видео, показващо лъвчето да се вози из шумния тайландски курортен град Патая в лъскавото возилоо събра повече от 2,6 милиона гледания онлайн.

 Саджангджит Косогриийн беше упрекната в нарушение на закона за околната среда и естествените запаси посредством „ владение на предпазена дива природа без позволение “, заяви централното бюро за следствие на формалната си страница във Фейсбук. „ Арестувахме я, употребявайки Закона за запазване и отбрана на дивите животни от 2019 година “, написа в изказването на полицията.



Според тайландските закони тя може да бъде санкционирана до 100 000 бата (£2200) и да бъде изправена пред една година затвор.

 Саджангджит споделила на полицията, че е купила лъва от друга жена за 250 000 бата, само че не е съумяла да получи формален документ за предаване. Причината била  незадоволителна информация по отношение на пола на лъва, написа " Гардиън ".

Тя отглеждала дребното в къща, наета от мъж от Шри Ланка, който карал кабриолета във видеото.

Той е бил депортиран в Шри Ланка, оповестиха от отдела за национални паркове и диви животни.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР